Blog over bewegen
miranda
06 juli 2015 

Blog over bewegen

Beweging, elke dag en ‘t liefst veel!

Het komt niet voor niks regelmatig voorbij in de nieuwsberichten. Er wordt te weinig bewogen. Kinderen leven in een andere wereld dan 20 jaar geleden. Het digitale tijdperk heeft ons als volwassenen al aardig in z’n greep. En laten kinderen nu net ons, als volwassenen, gewoon kopiëren… Ons gedrag zegt zó ontzettend veel meer dan datgene wat we zeggen.

Bij de Boerderijopvang geloven we dat kinderen het recht hebben om veel te bewegen. Een recht wat in de huidige maatschappij niet altijd erkend wordt. Buitenspeelruimte’s waar kinderen het met een paar vierkante meter moeten doen, gymlessen die op scholen steeds minder gegeven worden en tablets en andere schermen waar elke minuut van de dag wel vertier op te vinden is.

In het letterlijk in beweging zijn zit een enorme waarde. Samen met andere kinderen en volwassenen. Of gewoon alleen, dansen op je zelf bedachte muziek. Tijdens de ontwikkelingen die kinderen doormaken is voldoende bewegingsvrijheid cruciaal. Dankzij onze ruime buitenruimte, onze moestuin, het grote erf en de veelzijdige ruimte binnen kunnen we kinderen letterlijk de ruimte geven om te bewegen. Of dit nu een baby is die probeert om te rollen of een dreumes die leert te lopen. Ieder kind heeft er recht op om in vrijheid te kunnen bewegen. En wij zijn er trots op dat we hen die kans dagelijks kunnen bieden.

Ooit van het Nijntje beweegdiploma gehoord? Ook hier zijn wij bekend mee en groot voorstander van. 

Net zo belangrijk als goed kunnen zwemmen is goed bewegen terwijl je niet in het water ligt ;) Daar heb je een leven lang plezier van!

Over de schrijver
miranda
Reactie plaatsen